ΤΡΟΧΑΝΤΗPΙΟΣ ΔΕΡΜΟ-ΛΙΠΕΚΤΟΜΗ

Πρόκειται να υποβληθείτε σε μία χειρουργική επέμβαση! Το γεγονός ότι είναι αισθητικής φύσεως δεν την κάνει να διαφέρει σε τίποτα από τις άλλες χειρουργικές επεμβάσεις. Πρέπει να γίνει μια προεγχειρητική ετοιμασία, διότι η επέμβαση πρέπει να γίνει στο χειρουργείο με τις καλύτερες τεχνικές συνθήκες και η μετεγχειρητική φροντίδα είναι η ίδια όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση. Αν τυχόν παραλείψατε να μου αναφέρετε μια οποιαδήποτε αλλεργία σε διάφορα φάρμακα, να φροντίσετε να το κάνετε γνωστό στον αναισθησιολόγο που θα σας επισκεφτεί πριν από την επέμβαση.

Α) ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ :

Δυσανασχετείτε για ένα πλεόνασμα στρογγυλού σχήματος στο επίπεδο των γοφών που επηρεάζει αρνητικά τη σιλουέτα σας, αυτό που συνήθως αποκαλούμε «ψωμάκια». 

Β) Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ :

Η επέμβαση συνίσταται στην αφαίρεση ενός μεγάλου μισοφέγγαρου δέρματος και λίπους που αντιστοιχεί στο πλεόνασμα. Η αρχή της ουλής βρίσκεται στο φυσικό αυλάκι και στη συνέχεια προεκτείνεται προς τα εμπρός, προς τους γοφούς. Το μπροστινό μέρος της ουλής δεν μπορεί να κρυφτεί, όμως προσπαθούμε ώστε να συμπίπτει με το πίσω κάτω τελείωμα ενός κανονικού σλίπ και να είναι το δυνατόν λιγότερο εμφανής. Δεν μπορούμε βέβαια να προεξοφλήσουμε εάν στο τέλος είναι λίγο ή αρκετά ορατή.

Γι’ αυτό σας συμβουλεύω να αποφύγετε την επέμβαση αν το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα ψωμάκια αλλά αφορά επίσης τους μηρούς και τις γάμπες. Θα  έχετε μόνο τοπική βελτίωση και θα μετανιώσετε για τις ουλές. Η επέμβαση δεν συνιστάται επίσης σε μετρίου μεγέθους ψωμάκια. Αντιθέτως, αν έχετε πραγματικά ένα τοπικό πλεόνασμα, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι λεπτό, η βελτίωση της σιλουέτας θα είναι σημαντική. Αν οι ουλές εξελιχτούν καλά και διακρίνονται λίγο, θα είστε πολύ ικανοποιημένη , αλλά ακόμη κι αν οι ουλές μείνουν αρκετά έντονες , δεν θα μετανιώσετε που υποβληθήκατε  στην επέμβαση γιατί θα έχετε πετύχει τη βελτίωση του σχήματος που επιδιώκατε.O συνδυασμός της επέμβασης αυτής με την λιποαναρρόφηση βελτιώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και ο χρόνος νοσηλείας είναι γύρω στις 5 ημέρες.

Γ) ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ :

Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται σταδιακά μέχρι την 15η μετεγχειρητική μέρα. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος πρέπει να αποφεύγετε να κάθεστε σε στάση ορθής γωνίας. Μπορείτε φυσικά να περπατάτε, να ξαπλώνετε, να γυρνάτε και να κάθεστε σε πολυθρόνα.

Μετά την επέμβαση δεν θα πονάτε, θα αισθανόσαστε μόνο μια ενόχληση στις κινήσεις για μερικές μέρες. Για δυο μήνες θα έχετε steri- strips σε όλο το πλάτος της ουλής και θα πρέπει σ’ αυτό το διάστημα να αποφεύγετε τα αθλήματα που απαιτούν λύγισμα των μηρών.