ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΛΙΑΣ

Πρόκειται να υποβληθείτε σε μία χειρουργική επέμβαση! Το γεγονός ότι είναι αισθητικής φύσεως δεν την κάνει να διαφέρει σε τίποτα από τις άλλες χειρουργικές επεμβάσεις. Πρέπει να γίνει μια προεγχειρητική ετοιμασία, διότι η επέμβαση πρέπει να γίνει στο χειρουργείο με τις καλύτερες τεχνικές συνθήκες και η μετεγχειρητική φροντίδα είναι η ίδια όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση. Αν τυχόν παραλείψατε να μου αναφέρετε μια οποιαδήποτε αλλεργία σε διάφορα φάρμακα, να φροντίσετε να το κάνετε γνωστό στον αναισθησιολόγο που θα σας επισκεφτεί πριν από την επέμβαση.

Α) ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ : 

Με ρωτήσατε αν είναι δυνατό να βελτιώσετε την εμφάνιση της κοιλιάς σας για να μπορείτε χωρίς πρόβλημα να φοράτε μπικίνι.

Β) Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ :

Αρχικά αφαιρείται η περίσσεια δέρματος που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Η ουλή τοποθετείται στην αρχή του τριχωτού του εφηβαίου και προεκτείνεται λίγο ή περισσότερο πλάγια ανάλογα με τη ποσότητα του δέρματος προς αφαίρεση. Με την επέμβαση αυτή λύνονται 4 προβλήματα:

-αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα
-καταργούνται οι πιθανές ουλές που βρίσκονται στο κάτω μέρος της κοιλιάς, κάτω απ’τον ομφαλό
-καταργείται η περίσσεια λίπους που βρίσκεται μεταξύ του ομφαλού και του εφηβαίου
-συμπλησιάζονται οι μύες του κοιλιακού τοιχώματος που έχουν συνήθως χαλαρώσει, ενδεχομένως μετά από εγκυμοσύνη. Αυτή η συμπλησίαση λεπταίνει τη μέση και ελαττώνει τη προβολή της κοιλιάς προς τα εμπρός.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και η παραμονή στην κλινική είναι 3 με 4 μέρες.

Γ) ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ :

Τα ράμματα αφαιρούνται την 7η και 10η μετεγχειρητική μέρα. Πρέπει να προβλέψετε μια μείωση των δραστηριοτήτων σας για 2 με 3 εβδομάδες. Η μέση δε θα είναι αμέσως πολύ λεπτή γιατί η επέμβαση προκαλεί ένα πρήξιμο του κοιλιακού τοιχώματος που εξαφανίζεται μετά από πολλές εβδομάδες.

Δ) ΕΞΕΛΙΞΗ :

Η ουλή θα καλύπτεται από ένα μαγιό κανονικού μεγέθους και θα πρέπει να έχετε υπομονή γιατί θα βελτιώνεται με τον καιρό. Θα έχετε επίσης μια ουλή γύρω από τον ομφαλό η οποία θα εξαφανιστεί σχεδόν τελείως.

Πρόκειται λοιπόν για μια ικανοποιητική επέμβαση η οποία επιτρέπει τη λύση προβλημάτων τοπικού πάχους. Αξίζει τον κόπο να την κάνετε διατρέχοντας τον «κίνδυνο» μιας ανεπαίσθητης ουλής, προκειμένου να βελτιώσετε το σχήμα της κοιλιάς και να αισθάνεστε καλύτερα όσον αφορά το ντύσιμό σας.

Οι ραβδώσεις όμως που βρίσκονται στα πάνω και πλάγια μέρη δε θα καταργηθούν. Το τέντωμα θα βελτιώσει λίγο τη «τσαλακωμένη» εμφάνιση της περιοχής. Αν οι ραγάδες είναι γύρω και πάνω απ΄τον ομφαλό, συνήθως μετά από εγκυμοσύνη, οι προοπτικές αντιμετώπισης είναι περιορισμένες και η χειρουργική επέμβαση βελτιώνει χωρίς όμως να λύσει τελείως το πρόβλημα.

Συμπερασματικά, η πλαστική της κοιλιάς είναι μια καλή επέμβαση όταν η κοιλιά είναι τόσο κατεστραμμένη ώστε να χρήζει αποκατάστασης. Αντιθέτως, δεν προτιμούμε μια τέτοια επέμβαση μόνο για ένα μόνο μικρό πλεόνασμα δέρματος και λίπους γιατί η ουλή μπορεί να συνεχίσει να φαίνεται.