ΜΕΤΩΠΙΑΙΟ LIFTING

Πρόκειται να υποβληθείτε σε μία χειρουργική επέμβαση! Το γεγονός ότι είναι αισθητικής φύσεως δεν την κάνει να διαφέρει σε τίποτα από τις άλλες χειρουργικές επεμβάσεις. Πρέπει να γίνει μια προεγχειρητική ετοιμασία, διότι η επέμβαση πρέπει να γίνει στο χειρουργείο με τις καλύτερες τεχνικές συνθήκες και η μετεγχειρητική φροντίδα είναι η ίδια όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση. Αν τυχόν παραλείψατε να μου αναφέρετε μια οποιαδήποτε αλλεργία σε διάφορα φάρμακα, να φροντίσετε να το κάνετε γνωστό στον αναισθησιολόγο που θα σας επισκεφτεί πριν από την επέμβαση.

Α) ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ :

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού υπάρχουν τρεις μέθοδοι, οι οποίες κατά σειρά σπουδαιότητας είναι οι εξής:

Μερική εξάλειψη των κάθετων ρυτίδων μεταξύ των φρυδιών, τέμνοντας τους μύες. Η επέμβαση αυτή γίνεται με μια τομή που κρύβεται μέσα στα φρύδια και μπορεί να συνδυαστεί  με βλεφαροπλαστική. Οι μετεγχειρητικές εκχυμώσεις μπορεί  να είναι έντονες.

– Η ολική εξάλειψη των κάθετων ρυτίδων μεταξύ των φρυδιών, όταν είναι πολύ βαθιές με απ’ ευθείας εκτομή της ρυτίδας. Μπορούμε συγχρόνως να κόψουμε το μυ ο οποίος τις δημιουργεί. Η  ουλή δεν είναι πολύ έντονη και φαίνεται συχνά  σαν μια ρυτίδα.

– Το «μετωπιαίο lifting» είναι η σπουδαιότερη μέθοδος , η οποία σκοπεύει στα εξής:

1) μετριάζει τις μακριές οριζόντιες ρυτίδες

2) μετριάζει τις κάθετες ρυτίδες μεταξύ των φρυδιών και

3) ανασηκώνει τα φρύδια

Β) Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ :

Η τομή κρύβεται μέσα στα μαλλιά, περνώντας απ’ τον ένα κρόταφο στον άλλο. Τεντώνουμε  το δέρμα του μετώπου και σηκώνουμε τα φρύδια βγάζοντας μια λουρίδα τριχωτού κεφαλής, πράγμα που κάνει το μέτωπο να φαίνεται μεγαλύτερο. Γι’ αυτό η επέμβαση πρέπει να αποφεύγεται αν έχετε ήδη ένα πολύ ψηλό μέτωπο.

Το τέντωμα είναι πολύ πιο μικρό στα πλάγια για να αποφύγουμε να σηκωθεί πολύ το άκρο των φρυδιών. Με την επέμβαση αυτή, σηκώνοντας τα φρύδια, τεντώνονται τα πάνω βλέφαρα κι’ αυτό πρέπει να το λάβουμε υπ’ όψη αν αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα μιας βλεφαροπλαστικής. Η επέμβαση επιτρέπει επίσης να ελαττώσουμε τη δύναμη του μετωπιαίου μυ που είναι υπεύθυνος για τις οριζόντιες ρυτίδες, καθώς και των μυών που είναι υπεύθυνοι για τις κάθετες ρυτίδες μεταξύ των φρυδιών.

Γ) ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ :

Τα σημάδια εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ημέρες, εκτός απ’ την περίπτωση εκχυμώσεων των βλεφάρων που μπορεί να διαρκέσουν 10 με 15 ημέρες. Η ουλή που βρίσκεται μέσα στα μαλλιά κρύβεται  εύκολα γιατί δεν τα ξυρίζουμε παρά μόνο λίγα χιλιοστά και τα μπροστινά μαλλιά καλύπτουν τελείως την ουλή που βρίσκεται τουλάχιστον δύο εκατοστά προς  τα πίσω.